luni, 6 mai 2013

Skype nu va ramane probabil singura aplicatia de chat din Windows Store prin intermediul careia sa vorbiti cu matusa din Italia pe Windows 8.
  indiferent daca sunt deja online sau in curs de dezvoltare, inregistraza o crestere a numarului de utilizatori. Acest numar este mult mai mare, in parte, din cauza unor update-uri comunicate recent de catre Microsoft. Printre aplicatiile actualizate in ultima perioada, cel mai rasunator exemplu este Skype. Dupa ce compania Microsoft a reusit sa faca publice cateva update-uri majore destinate platformei in ultima saptamana, Skype si-a concentrat atentia asupra aplicatiei optimizate pentru Windows 8. Acum cateva zile aflam ca utilizatorii de Outlook pot vorbi cu prietenii pe Skype direct din interfata web a serviciului Outlook.com. Acum aflam ca puteti trimite mesaje video prietenilor prin aplicatia de Windows 8. Aceasta functie este mai importanta decat pare la prima vedere deoarece a ajuns pe noul sistem de operare intr-o versiune finala a aplicatiei. In timp ce alte versiuni ale aplicatiei, inclusiv cea de Window 7 sau  iOS suporta mesaje in format video, acele versiuni se afla momentan in beta, aspect care, in noua situatii din 10 se traduce prin probleme de stabilitate mai mici sau mai mari ale unui program. Pentru a profita de functionalitea descrisa mai sus, tineti degetul pe numele unui contact din agenda Skype, faceti click pe butonasul marcat cu + din dreptul respectivului utilizator si, din meniul contextual, selectati ,,send a video message”. In secunda urmatoare, mesajul este inregistrat si trimis catre destinatar. Acestuia ii va aparea in cadrul conversatiilor recente respectivul mesaj si tot de acolo il va putea si viziona.

Sony Honami, viitorul smartphone cu senzor foto mare

Sony s-a impus în ultimii ani pe piaţa aparatelor foto de tip mirrorless şi vrea să folosească lunga tradiţie în acest domeniu pentru a îmbunătăţi camerele integrate în smartphone-uri. Nu este prima dată când auzim despre un smartphone semnat Sony care se adresează celor care doresc o calitate excelentă a imaginii. Acum aflăm că terminalul cu nume de cod Honami va integra un senzor foto foarte mare. Pentru a avea o perspectivă, senzorul din acest smartphone va fi mai mare decât cel folosit cel mai des în aparatele foto compacte la ora actuală.
Sony Honami nu va încerca să detroneze Nokia 808 PureView. Graficul de mai sus, realizat de cei de la VR-Zone.com, ne arată dimensiunile comparative ale celor mai importanţi senzori de pe piaţă. Pentru cei care sunt familiari cu aparatele foto compacte de top, Honami va avea senzorul mai mare decât al modelelor G de la Canon. În faţa lui va fi amplasat un obiectiv din sticlă de calitate, cu indicativul Cyber-Shot G. Procesarea imaginii va fi realizată la fel ca pe aparatele foto ale companiei japoneze, iar interfaţa grafică a aplicaţiei  foto va fi modificată semnificativ.
Sony Honami nu va fi un dispozitiv foarte subţire, dar nici nu va merge pe urmele modelelor 808 sau N8 de la Nokia, cu o protuberanţă semnificativă pe spate. Se presupune că el va avea un ecran de 5” cu rezoluţie full HD, iar senzorul CMOS de 1/1.6” va avea o rezoluţie de 16 MP sau 20 MP. Sony Honami, cu indicativul intern C670X este aşteptat pe piaţă la începutul toamnei. Suntem curioşi să vedem cum va încerca Sony să se impună în zona foto a smartphone-urilor.